Aanbevelingen voor voedselveiligheid, behandeling en hygiëne

Food Safety - Click here to see the other cuts or stay up to date on Facebook.

Hierbij wat voedselveiligheid, behandeling voor het koelen en invriezen.

Vlees kopen:

    • Houd rekening met vervaldatum: 5 dagen op +4⁰C in de koelkast of 3 maanden op -15⁰C in de vriezer.
    • Zet het vlees in de koelkast als je het thuis ontvangt.
    • Rundvlees dat niet aan zuurstof wordt blootgesteld (in de vacuümverpakking) is bordeauxrood of paarsachtig van kleur. Na ongeveer 15 minuten blootstelling aan de lucht wordt het vlees helder, kersenrood door het contact met zuurstof.

Bewaar het vlees in de koelkast of vriezer:

    • Bewaar het rundvlees in de verpakking totdat u het gebruikt.
    • Om vlees in de vriezer te bewaren: u kunt het ongeopend in de originele vacuümverpakking invriezen. Als u een deel van het vlees wilt bewaren, verwijder dan eerst de originele verpakking. Bij het verpakken van vlees voor de diepvries is het belangrijkste dat u het vlees beschermt tegen blootstelling aan de lucht. Wikkel vlees zeer strak in plasticfolie of diepvriespapier, waarbij u de verpakking tegen het oppervlak van het vlees drukt. Wikkel vervolgens nog een laagje aluminiumfolie om het vlees of sluit het af in een diepvrieszak met rits.
    • Etiketteer het altijd met de datum waarop u het bewaart.
    • Bewaar rauw vlees niet langer dan 3 dagen in de koelkast zonder de originele verpakking. Gebruik in dat geval verzegelde en gereinigde containers op de onderste plank van de koelkast, zodat deze geen ander voedsel kan aanraken of laten druppelen; ook de onderkant van de koelkast is normaal gesproken op een lagere temperatuur dan de bovenste plank.
    • Houd gekookt vlees gescheiden van rauw vlees.
    • Rundvlees dat bruin is geworden tijdens langdurige opslag kan worden bedorven, een slechte geur hebben en kleverig aanvoelen. In geen van deze gevallen mag het vlees worden gegeten.

Het vlees bereiden:

    • Was je handen voor en na het manipuleren van het vlees. Gebruik warm zeepwater.
    • Werp de verpakking altijd onmiddellijk in de prullenbak.
    • Reinig alle oppervlakken en gebruiksvoorwerpen die in contact komen met het vlees.
    • Gebruik nooit hetzelfde keukengerei of dienbladen voor zowel rauwe groenten als vlees. Kruisbesmetting kan optreden als rauw vlees of zijn sappen in aanraking komen met gekookt voedsel of voedsel dat rauw gegeten wordt, zoals een salade.
    • Ontdooien: Wanneer u het vlees wilt gebruiken, is de beste en veiligste manier om het vlees te ontdooien, het diepvriespakket in de koelkast te plaatsen en het geleidelijk te laten ontdooien. Kleine stukken vlees ontdooien op deze manier in ongeveer 24 uur, terwijl grotere stukken een paar dagen kunnen duren. Als u zich haast, kunnen kleine stukken ook in een kom met lauw water onder stromend water worden ontdooid.
    • Ruw vlees niet opnieuw invriezen.

Schoonmaken:

    • Gebruik hete zeepwater.
    • Oppervlakken en gebruiksvoorwerpen altijd grondig wassen nadat ze in contact zijn geweest met rauw vlees.
    • Als je een vaatdoek hebt gebruikt om rauw vlees weg te vegen, moet je het onmiddellijk vervangen door een schoon doek.
    • Was uw handen grondig na de behandeling van rauw vlees, met behulp van warme, zeepwater.

VOEDSELVEILIGHEID IS IEDEREEN ZAKEN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 51 reviews.