Lekkere Angus burger, snel en gemakkelijk
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Porties 1 tot 2
- Auteur Tango Beef
Angus-hamburger ingrediënten
- 300 rumpsteak
- Gehakte peterselie, naar smaak
- Gehakte knoflook, naar smaak
- 1 ei
- Hamburger broodjes
- 1 blad sla
- 2 sneetjes gepelde tomaat (ter keuze)
- Gekarameliseerde ui, wat nodig is
- Zeezout en peper, naar smaak
Richtingen
- Hak het vlees fijn en breng het op smaak met zout, peper, gehakte peterselie en knoflook.
- Wikkel het vlees in huishoudfolie en laat het een dag in de koelkast rusten.
- Vorm een grote bal of twee kleine en plet ze in de gewenste hamburgervorm.
- Kook de burger op de grill of in een koekenpan op hoog vuur gedurende 8 minuten aan elke kant.
- Terwijl het koken van het vlees, bak het ei in een koekenpan met veel olie.
- Snijd het broodje en top de helft met sla, kaas, de burger, gekarameliseerde ui, plakjes tomaat en gebakken ei.
- Serveer met frietjes
- Prep Time 30 minutes
- Cook Time 20 minutes
- Total Time 50 minutes
- Servings 1 to 2Lekkere Angus burger, snel en gemakkelijk
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Porties 1 tot 2
- Auteur Tango Beef
Angus-hamburger ingrediënten
- 300 rumpsteak
- Gehakte peterselie, naar smaak
- Gehakte knoflook, naar smaak
- 1 ei
- Hamburger broodjes
- 1 blad sla
- 2 sneetjes gepelde tomaat (ter keuze)
- Gekarameliseerde ui, wat nodig is
- Zeezout en peper, naar smaak
Richtingen
- Hak het vlees fijn en breng het op smaak met zout, peper, gehakte peterselie en knoflook.
- Wikkel het vlees in huishoudfolie en laat het een dag in de koelkast rusten.
- Vorm een grote bal of twee kleine en plet ze in de gewenste hamburgervorm.
- Kook de burger op de grill of in een koekenpan op hoog vuur gedurende 8 minuten aan elke kant.
- Terwijl het koken van het vlees, bak het ei in een koekenpan met veel olie.
- Snijd het broodje en top de helft met sla, kaas, de burger, gekarameliseerde ui, plakjes tomaat en gebakken ei.
- Serveer met frietjes
- Author Tango Beef
Angus burger ingredients
- 300 rump steak
- Chopped parsley, to taste
- Chopped garlic, to taste
- 1 egg
- Hamburger buns
- 1 lettuce leaf
- 2 slices of peeled tomato (optional)
- Caramelized onion, as needed
- Sea salt and pepper, to taste
Directions
- Mince the meat and season it with salt, pepper, chopped parsley and garlic.
- Wrap the meat in cling film and let it rest in the refrigerator for a day.
- Form one large ball or two small ones and then squash them into the desired burger shape.
- Cook the burger on the grill or in a skillet over high heat for 8 minutes on each side.
- While cooking the meat , fry the egg in a frying pan with plenty of oil.
- Slice the bun and top one half with lettuce , cheese, the burger , caramelized onion, tomato slices and fried egg.
- Serve with good chips.
Click here to see the other cuts or stay up to date on Facebook.