Bifes a la criolla: een Argentijnse klassiek gerecht!

Vandaag brengen we je een typisch Argentijns recept, erg populair in elk gezin. Dit recept is niet alleen een Argentijnse klassieker, maar komt ook met een “klein cadeautje” waar niemand over zal klagen als het om koken gaat: we gaan een enkele pan vuil maken! We koken het vlees en de garnering op dezelfde plaats. Het is gemakkelijk, het is snel en het is super lekker! Er zijn maar een paar trucs die je moet weten die we hieronder zullen uitleggen…

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 kg rumpsteak gesneden in steaks van 1,5-2 cm dik
  • 2 aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 lente ui of bosui
  • 1/2 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 blik groene erwten (250g)
  • 1/2 kopje tomatenpuree
  • 1 kopje vlees- of groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Stap 1: snijd de groenten

Omdat we alles samen gaan koken, is het belangrijk dat elke groente op de juiste maat wordt gesneden, zodat deze niet te gaar of niet gaar wordt:

  • Snijd de ui in julienne. Hiervoor snijden we het eerst doormidden en daarna in dunne plakjes
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes, iets dikker dan de ui
  • Hak de lente ui of bosui fijn. We verwijderen alleen de toppen en de rest hakken we alles fijn, ook het groene gedeelte
  • Hak ook twee teentjes knoflook fijn
  • Schil de wortel en snijd hem in middelgrote plakjes
  • Snijd de aardappelen in iets dikkere plakjes (ongeveer 2 cm)
  • Schil de tomaten en hak ze zoveel mogelijk fijn

Stap 2: koken!

  • Voeg zout en peper toe aan de rumpsteak die al in steaks zijn gesneden
  • Nu zullen we alle ingrediënten in verschillende lagen in de kookpan doen:
  • Doe in een pan olijfolie en de lagen groenten en vlees; in deze volgorde: ui, paprika, aardappel, wortel, knoflook, lente-ui en vlees. Het idee is om de ingrediënten zo te beheren dat we meerdere lagen op elkaar kunnen maken. Voeg de tomaat nog niet toe! We voegen het pas aan het einde toe bovenop alles, omdat het alles eronder hydrateert
  • Voeg zout en peper toe bovenop de eerste set lagen en begin opnieuw met het vormen van de lagen groenten en vlees volgens de vorige volgorde
  • Als je klaar bent met de lagen, voeg dan de gehakte tomaat toe, voeg de tomatenpuree, meer olijfolie en een kopje bouillon toe
  • Zet de pan zonder roeren op hoog vuur tot hij kookt
  • Als het kookt, open je de pan en roer je tot alle ingrediënten gemengd zijn
  • Dek opnieuw af, laat een kleine opening open en kook op middelhoog vuur, af en toe roerend
  • We gaan het 30-40 minuten laten koken. Om te weten wanneer we het van het vuur moeten halen, gaan we letten op het koken van de aardappel: als de aardappel gaar is, zijn de “bifes a la criolla” klaar!
  • Voeg de groene erwten toe als er 5 minuten zijn om het van het vuur te halen. Dek af en kook nog 5 minuten

Zet het vuur uit en laat het minimaal 10 minuten rusten. Voeg voor het serveren een beetje gehakte peterselie toe.

Je zult zien dat deze recept van “bifes a la criolla” onfeilbaar is: de steaks zijn heerlijk, de smaak van de groenten als garnering is ideaal… Ik weet zeker dat je het heel lekker zult vinden!

Recept door Palina Cocina.

Klik hier om onze Rumpsteak te bestellen>

Bekijk onze producten!

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 51 reviews.