Chocotorta… dé Argentijnse cake!

Vandaag brengen we je dé Argentijnse cake; bekend om de perfecte combinatie van chocoladekoekjes, dulce de leche en roomkaas: de wereldwijde benoemd chocotorta! De naam chocotorta komt van de combinatie van chocolinas (de specifieke koekjes die nodig zijn om het te bereiden) en torta (wat taart betekent).

Waarschijnlijk een van de makkelijkste en lekkerste no-bake chocoladetaarten te bereiden… zo simpel, dat het veel mannen en jongens naar de keuken brengen om het te maken!

De chocotorta is de meest Argentijnse cake; en het is een super traditioneel dessert dat wordt bereid voor familiefeesten en verjaardagsvieringen. Zo gemakkelijk te bereiden en zo lekker… volg slechts 3 stappen en dan geniet ervan!

 

Ingrediënten (6 á 8 porties):

  • 340g chocolinas (twee pakketen van 170g)
  • 250g dulce de leche
  • 400g roomkaas of mascarpone
  • 100ml koffie
  • 100ml melk

Stap 1: bereid het dulce de leche-mengsel en de koffie met melk “koekjesbad”

  • Combineer de roomkaas met de dulce de leche in een kom; en klop alles goed door elkaar met een klopper tot een homogeen mengsel
  • Meng in een andere kom de koffie en de melk om het “bad” voor de chocolinas te bereiden. Tip: jij kunt ook verschillende varianten van dit “koekjesbad” proberen: alleen koffie, alleen melk, chocolademelk, siroop of zelfs likeur… kies degene die je het lekkerst vindt!

Step 2: bouw de cake door lagen chocolinas te combineren met lagen dulce de leche-mengsel 

  • Maak de koekjes in de koffie en melk nat en leg ze in een rechthoekige schaal, totdat je het volledige oppervlak hebt bedekt (voor dit recept hebben we een rechthoekige schaal van 14 cm bij 20 cm gebruikt)
  • Nadat je de eerste laag hebt voltooid, leg je een laag dulce de leche-mengsel (van bijna half centimeter dikte)
  • Herhaal het proces en voeg een laag chocolinas en een laag dulce de leche-mengsel toe totdat je alle ingrediënten hebt gebruikt. Met het schaal dat we in dit recept hebben gebruikt, hebben we een 5-laagse chocotorta gemaakt
  • Verdeel het laatste beetje dulce de leche over de laatste laag chocolinas, en kruimel er wat chocolinas overheen om de cake te bedekken voor een mooie afwerking

Stap 3: koel het af in de koelkast (heeeel belangrijk!!)

  • Weersta de verleiding om de cake al te genieten en laat hem minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast staan. Tip: nog beter als je het een dag laat staan 😉

En voilà! Geniet ervan!

Klik hier om de chocotorta ingrediënten te bestellen>

Bekijk onze producten!

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 210 reviews.