Gaarheid en kerntemperatuur

Gaarheid is een graadmeter voor hoe goed gekookt een beef cut is gebaseerd op de kleur, sappigheid en kerntemperatuur.

Richtingen

  • Blue rare: op dit punt is het vlees aan beide kanten aangebraden op hoog vuur, waarbij het interieur grotendeels rauw en intens rood blijft. De kerntemperatuur varieert tussen 46 ° C en 52 ° C. Het is met name gekozen door Europese en Noord-Amerikanen.
  • Rare: iets meer gekookt dan blue rare, dit punt wordt gekenmerkt door het hebben van ongeveer 75 procent van het vlees resterende rauw. De kerntemperatuur varieert tussen 52 °C en 55 °C.
  • Medium rare: dit is de geprefereerde graad van gaarheid als het vlees zijn sappen behoudt. Geschroeid, 50 procent van het vlees blijft rood. De kerntemperatuur varieert tussen 55 ° C en 60 ° C.
  • Medium: op dit punt verliest het vlees wat sappigheid en smaak. Slechts ongeveer 25 procent heeft een roze kleur. De kerntemperatuur varieert tussen 60 ° C en 65 ° C.
  • Medium well: op dit punt is het vlees bijna volledig gekookt, behalve voor een splinter van roze in het midden. De kerntemperatuur varieert tussen 65 °C en 71 °C.

Well done: op dit punt het vlees is volledig gekookt, de buitenkant is grijs, want het is gekookt over een laag vuur voor een langere tijd, terwijl het interieur bruin is. Het vlees verliest ongeveer 70 percent van sappigheid en kunt hard worden. De kerntemperatuur bedraagt meer dan 71 °C.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.