Hoe grill je Tri Tip?

Het grillen van tri-tip is een vrij eenvoudig proces, als het goed is! Het enige wat nodig is, is het in de gaten houden van de biefstuk en het controleren van de inwendige temperatuur van het vlees op de juiste gaarheid. Dus hier gaat ons eenvoudig en “succes gegarandeerd” recept!

Ingrediënten

 • 900 gr-1 kg tri-tip biefstuk
 • Eetlepel grof zout
 • Theelepel zwarte peper
 • Eetlepel mild paprikapoeder

Instructies

 1. Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur komt voordat u hem op de grill legt; dit zorgt ervoor dat de biefstuk gelijkmatig gaar wordt en de gewenste malsheid bereikt.
 2. Zodra het vlees op kamertemperatuur is, is het tijd om de kruiden te mengen. Onze favoriete kruidenmix voor deze snede is een eenvoudige mix van grof zout, zwarte peper en mild paprikapoeder.
 3. Verwarm uw grill voor en wrijf uw kruiden over de hele biefstuk. Als u het vlees in uw kruidenmengsel omhult, doe dan uw best om zoveel mogelijk van het rundvlees te bedekken.
 4. Plaats uw tri-tip op de grill (vetkant eerst naar beneden) en laat deze ongeveer 5 minuten op middelhoge temperatuur koken. Dit kan meer of minder lang duren; waar het om gaat is dat, als je eenmaal een donkerbruine korst ziet ontstaan zoals op de foto hierboven, je klaar bent om het vlees om te draaien!
 5. Draai het vlees om en laat de tweede zijde ongeveer 8 minuten koken.
 6. Nadat beide zijden mooi bruin en gekorst zijn, neemt u de tri-tip van de grill (of verlaagt u de grilltemperatuur) en laat u deze op indirecte warmte verder koken tot de gewenste gaarheid is bereikt (bij middelmatig zeldzaam: intermitterende temperatuur bij 55C; dan komt uw thermometer goed van pas!)
 7. Als het eenmaal klaar is, bedek je de biefstuk indien mogelijk slechts 10 minuten met aluminiumfolie om hem in al zijn heerlijke sappen te laten malsen.
 8. Geniet ervan!

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe lekker deze snit is… je zult begrijpen waarom het zo populair is in onze Argentijnse asado’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 51 reviews.