Houtskool / Hout / Briketten

Onze suggestie over hoe grill

Richtingen

  • We raden aan een mengsel van houtskool en hout te gebruiken, waarbij de warmtekracht van de eerste wordt gecombineerd met de geurige rook van de tweede. Het hout moet goed worden opgeslagen en droog zijn.
  • Wat in Argentinië het meest wordt gebruikt is de “bloeiende boom”, een sterk aanbevolen brandhout dat snel ontbrandt en een stabiele ember onderhoudt.
  • Rode Quebracho is een hard hout dat een tijdje nodig heeft om te verbranden, maar zijn gloeidraad gaat lang mee.
  • Ñenubay (een type mesquite) heeft vergelijkbare sinteleigenschappen als de Espinillo (bloeiende boom).
  • De witte quebracho is geen goede keuze om te grillen, omdat het te snel brandt met grote vlammen en niet genoeg sintels genereert.
  • Een ander interessant aspect van brandhoutdiversiteit is de aromatische factor. Hoewel de bovengenoemde variëteiten de onmiskenbare smaak van houtgrillen aan vlees geven, zijn er enkele houtsoorten die, hoewel moeilijker te ontspringen, meer aromatisch zijn, zoals wij: wijnstokscheuten, olijfhout en appelhout, waarvan de rook erin slaagt om het vlees te penetreren en zo een unieke smaak te geven. U kunt ook beginnen met een bed van houtskool en als het eenmaal goed geregeld onder de grill gooien wat houtsnippers die langzaam zal barsten op de sintels en de resulterende rook zal de smaak van het vlees als het grillen.
  • Hoe zit het met briketten? De warmteverdeling is uitstekend en de duur van de verbranding is veel langer dan die van traditionele kolen, dus het is altijd handig en goedkoper om briketten te gebruiken. We raden deze keuze echter niet aan als u echt geïnteresseerd bent in een meer smaakvolle BBQ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 87 reviews.