Warmte niveau

Heat level - Welke temperatuur moet ik mijn vlees grillen?

Het warmteniveau is essentieel bij het grillen.

Het warmteniveau dat nodig is voor het grillen van het vlees varieert per stuk. Als algemene regel geldt dat een sterk en constant vlammenniveau helpt het vlees te karamelliseren, wat zeer belangrijk is om ervoor te zorgen dat het vlees goed wordt geroosterd en niet op de grill wordt gekookt.

Als u geen thermometer hebt om te controleren, kunt u deze tip nemen: leg uw hand dicht bij het kookoppervlak (zonder het aan te raken) en begin met tellen totdat u het gevoel hebt dat u het niet langer kunt verdragen:

  • 5-6 seconden hoge temperatuur.
  • 7-9 seconden mid temperatuur.
  • 10-12 seconden lage temperatuur.

De ideale afstand tussen de kolen en de grill is 15 cm of 6 inch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De waardering van tangobeef.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 87 reviews.